inloggen beheer
registreer een begeleideraccount

Eigen verantwoordelijkheid binnen eigen mogelijkheden

De medewerkers van zorginstellingen zijn zeer betrokken bij hun werk. Ze doen al het mogelijke om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen voor hun clienten. Ze zorgen ervoor dat alles ‘s ochtends klaar staat voor het ontbijt, dat iedereen op tijd opstaat uit bed, dat alles opgeruimd wordt en dat iedereen op tijd klaar staat voor de taxi naar werk of dagbesteding. Meer zorg leidt echter in niet alle gevallen tot een groter gevoel van welzijn voor de client. Sommige clienten namelijk, willen graag een aantal dingen in de dagelijkse activiteiten zelf doen.

Deze clienten krijgen hun zelfstandigheid niet terug door de inzet van technologische hulpmiddelen alleen. Het begint bij de houding van de medewerkers ten opzichte van hun clienten. Medewerkers moeten het hun clienten mogelijk maken om te leren van hun eigen fouten. Aanwezig durven zijn als een coach in plaats van als een gastvrouw/gastheer.

Het Digitaal Planbord van Coachend zorgen

Het Digitaal planbord wordt aangeboden als een touchscreen PC voor in de woonkamer of woongroep, of als een iPad app voor thuis of onderweg. Het Digitaal planbord beeldt de dagstructuur af in foto’s, afbeeldingen of pictogrammen en waarschuwt cli├źnten met beeld en geluid wanneer een activiteit begint. Per dag is te zien welke begeleiders er dienst hebben en hoe laat hun dienst begint.

Gebruiksgemak stond bij de ontwikkeling voorop. De bediening is daarom zeer intuïtief. Omdat iedereen anders is kan het systeem ook geleverd worden met verschillende interfaces die zijn toegespitst op verschillende doelgroepen.