inloggen beheer
registreer een begeleideraccount

Grote update gepland voor de Pictoplanner

iPad dag 2

Alles is weer een beetje sneller, strakker, beter geworden (screenshots onderin dit bericht!). Daarnaast zijn er grote wijzigingen doorgevoerd om het voor organisaties mogelijk te maken om voor haar cliënten, medewerkers en locaties ook gebruik te maken van de Pictoplanner. Meer daarover verderop in dit bericht.

Belangrijk!
De update wordt beschikbaar gesteld in de App Store in de week van 2 juni. Zodra u deze update hebt geïnstalleerd, moet u opnieuw inloggen in de Pictoplanner. Dit, omdat de manier van opslag van (o.a.) het wachtwoord is gewijzigd. Ik begrijp dat dit vervelend is, maar dit was helaas nodig om een aantal wijzigingen mogelijk te maken.
Als u iOS7 hebt geïnstalleerd op uw iPad, wordt deze update bovendien automatisch geïnstalleerd. Zorg er dus voor dat u uw mailadres en uw wachtwoord bij de hand heeft voordat deze update wordt geïnstalleerd.

Klik op de link om te zien wat er allemaal is veranderd!

 

Weet u uw e-mailadres niet meer?
Uw e-mailadres kunt u vinden door in de Pictoplanner app rechtsonderin op het slotje te klikken. Klopt dit e-mailadres niet? U kunt het wijzigen op https://beheer.pictoplanner.net onder beheer > planbord instellingen

Weet u uw wachtwoord niet meer?
Vul dan op de volgende link uw emailadres in en er zullen instructies worden toegestuurd waarmee u uw wachtwoord kunt resetten: https://beheer.pictoplanner.net/Account/PasswordRecovery

Verder is het afvinken en het beoordelen van een activiteit optioneel gemaakt per cliënt. Dit is nu al in te stellen in het beheer. Daarnaast zijn er een groot aantal wijzigingen doorgevoerd, die vooral te maken hebben met de nieuwe organisatie accounts.

 

Organisaties account voor de Pictoplanner?

Afgelopen maandag 12 mei heeft het beheer een grote update ondergaan. Vanaf nu is het mogelijk om organisatie accounts aan te maken. Een organisatie account heeft een aantal voordelen ten opzichte van een individuele Pictoplanner account. Ben je een begeleider of behandelaar die meerdere cliënten beheert, eventueel samen met je collega’s? Neem dan contact met me op voor het aanmaken van een organisatie account!

 

Wat is een organisatie account?

Een organisatie account biedt een aantal belangrijke voordelen boven de individuele Pictoplanner accounts, specifiek gericht op mensen die professioneel gebruik maken van de Pictoplanner. Ik som ze even op:

Groepen
Cliënten kunnen worden gegroepeerd in groepen. Dit kunnen locaties zijn, woongroepen, woonplaatsen van ambulant begeleide cliënten, of behandelgroepen. Groepen kunnen ook worden onderverdeeld in subgroepen, waardoor je bijvoorbeeld een locatie kan verdelen in verschillende verdiepingen, of woongroepen. Activiteiten die voor een groep worden aangemaakt, komen terug in de planning van alle cliënten in deze groep. Groepen hebben de mogelijkheid om een touchscreen planbord op te hangen in bijvoorbeeld de keuken, of de woonkamer, waarop alle cliënten hun eigen activiteiten in kunnen zien. Interesse in zo’n touchscreen? Neem dan even contact met me op!

Media
De standaard Sclera.be bibliotheek blijft toegankelijk voor organisaties, maar het kan natuurlijk zijn dat je binnen je organisatie hebt gekozen voor een andere picto set. Als organisatie heb je de mogelijkheid om je eigen picto set te uploaden en te gebruiken op alle cliënt en groepsaccounts. Deze picto’s zijn dan te gebruiken bij de activiteiten van alle groepen en cliënten binnen je organisatie

Foto’s per groep
Als je foto’s opslaat in de media bibliotheek van de groep, zijn deze te gebruiken voor die groep, maar ook voor alle cliënten die zijn gekoppeld aan die groep. Als deze groep in het echt een woongroep is, dan zou je bijvoorbeeld foto’s kunnen maken van de algemene ruimte, de eigen eettafel, of zelfs van de gerechten die gezamenlijk worden gegeten.

Foto’s per cliënt
Je kon natuurlijk al foto’s opslaan voor individuele cliënten en dit blijft natuurlijk bestaan. Bij de cliënt sla je foto’s op die alleen bij haar horen, zoals de familieleden en vrienden, de eigen tas, broodtrommel, of het eigen bed.

Medewerkers
Naast begeleiders, zijn er nu ook medewerkers. Medewerkers werken op één of meerdere groepen en kunnen in 1 overzicht alle cliënt accounts beheren. Ze kunnen andere cliënten aanmaken, activiteiten wijzigen en ook mantelzorgers machtigen voor toegang tot een cliënt. Daarnaast kunnen ze ook hun eigen diensten beheren.

Diensten
Vooral binnen een intramurale setting wordt er gesproken over diensten. Voor cliënten die wonen in en dergelijke woonvorm, is het heel belangrijk om te weten wie er bijvoorbeeld vannacht slaapdienst heeft. Vanaf nu is dit door cliënten op hun eigen Pictoplanner te zien en op eenvoudige wijze bij te houden door de medewerkers.

Mantelzorgers
Deze rol kenden jullie al onder de naam “begeleider” in de individuele accounts. Ook in de organisatie account blijft deze rol bestaan. Familieleden kunnen vragen om machtiging, of kunnen gemachtigd worden door de cliënt. Medewerkers zouden deze machtiging ook kunnen goedkeuren, of familieleden uit kunnen nodigen namens een cliënt.

Begeleiders kunnen hun eigen foto wijzigen
Een veelgevraagde wens, die te lang is blijven liggen door de lopende wijzigingen. Het is nu mogelijk om onder beheer > mijn account als begeleider je eigen foto, naam en e-mailadres te wijzigen, zodat je foto weer helemaal past bij het nieuwe seizoen of kapsel!

Screenshots van de Pictoplanner
iPad dag 2
screenshot 1: dagoverzicht met diensten

iPad diensten 2
screenshot 2: detailoverzicht van de diensten

iPad activiteit 2
screenshot 3: activiteit met begeleiding

Screenshots van het beheer
planning
screenshot 4: planning overzicht

diensten
screenshot 5: invoeren van diensten

Plaats een reactie

naam*
e-mail*
reactie*