inloggen beheer
registreer een begeleideraccount

Houvast binnen de structuur van de dag

De Pictoplanner biedt de client houvast binnen haar nieuw verworven zelfstandigheid voor de uitvoering van de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Heeft een client meer ondersteuning nodig bij bepaalde taken? Dan kan er meer detail aangebracht worden in de Pictoplanner, zodat de client in overzichtelijke stappen toch bijvoorbeeld op tijd klaar kan staan voor de taxi met een ingepakte tas. Het duurt misschien wat langer, maar ze heeft het zelf kunnen doen, met behulp van haar eigen Pictoplanner.

De Pictoplanner bestaat uit slechts 4 eenvoudige schermen.

Het weekoverzicht

Het weekoverzicht biedt cliënten het overzicht over een hele week. Het toont alle activiteiten die in die week plaatsvinden. Door een dag aan te raken, wordt het dagoverzicht getoond.

Het dagoverzicht

Het belangrijkste scherm is het dagscherm. Op dit scherm zijn de activiteiten te zien die op die dag plaatsvinden en worden de medewerkers getoond die op deze dag dienst hebben. Ook worden in dit scherm de mededelingen, of verjaardagen getoond in de post-it rechts onderin.

Detail van een activiteit

Wanneer een activiteit actief is, of wanneer er in het dagscherm op een activiteit wordt geklikt, worden de details van die activiteit getoond. Het pictogram wordt groot afgebeeld en de subactiviteiten worden getoond.

Medewerkersoverzicht

"Wie hebben er vandaag allemaal dienst?" Een van de meest gestelde vragen binnen een locatie van een VG instelling. Door de Pictoplanner kunnen de cliënten zelf zien wie er vandaag dienst hebben en wanneer hun persoonlijk begeleider weer dienst heeft.

Instelbaar naar behoefte van de individuele cliënt

De behoefte aan ondersteuning bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen verschilt van cliënt tot cliënt. Daarom hebben wij de Pictoplanner aanpasbaar gemaakt aan de behoeften van de individuele cliënt.

Overzicht of focus

Sommige cliënten raken snel het overzicht kwijt en ervaren bijvoorbeeld de veelheid aan activiteiten op het weekscherm als afleidend. Voor deze cliënten is het mogelijk om het weekscherm uit te schakelen, zodat ze alleen het dagscherm en de details van een activiteit kunnen zien. Ook is het mogelijk om het bladeren door de dagen uit te schakelen, waardoor te allen tijde alleen de huidige dag wordt getoond.

Herinneringen

De Pictoplanner geeft een melding wanneer een activiteit start. Hierdoor kan een cliënt zelfstandig opstaan, of de lunch voorbereiden en nuttigen. Voor bijvoorbeeld het vertrek van de taxi kan er ook 15 minuten van tevoren een herinnering worden ingesteld, zodat de cliënt zich op haar manier kan voorbereiden.

Detail

Sommige clienten hebben meer begeleiding nodig bij het uitvoeren van een activiteit als andere. Een activiteit kan daarom worden voorzien van extra stappen, of subactiviteiten, waardoor een cliënt met een grotere beperking een voor hem of haar complexe taak stapje voor stapje zelfstandig uit kan voeren.

Analoog of digitaal

Desgewenst kan de start- en eindtijd van diensten en activiteiten analoog (klokje), of digitaal worden weergegeven. Wanneer er gekozen wordt voor een analoge weergave van de tijd, wordt het verstrijken van een activiteit bovendien begeleid door een time timer.

Mobiel of vast

De Pictoplanner wordt aangeboden als een touchscreen PC voor in de woonkamer of woongroep, of als een iPad app voor thuis of onderweg.

Software as a Service

De Pictoplanner bestaat uit een webbased applicatie, die vanaf een centrale server wordt geladen. Voor het laden van nieuwe activiteiten heeft de Pictoplanner dus periodiek een Internet verbinding nodig. Wanneer de Pictoplanner haar gegevens heeft opgehaald, worden ze lokaal bewaard. Mocht de verbinding dus even wegvallen, dan blijft het de Pictoplanner gewoon werken.

Diensten koppelbaar met roostersysteem

Het is bijzonder vervelend om 2x dezelfde gegevens in verschillende applicaties in te moeten voeren. Hierom hebben we het mogelijk gemaakt om de Pictoplanner te koppelen aan een extern roostersysteem, waardoor de diensten van medewerkers na invoeren in het roostersysteem, automatisch op het de Pictoplanner worden getoond.