inloggen beheer
registreer een begeleideraccount

Verslag van de open dag bij De Lichtenvoorde

Lichtenvoorde, dat ligt toch ergens in diep in Twente? Ten oosten van Amersfoort? De deelnemers aan de open dag waren niet allemaal bekend met de mooie dorpen in de Achterhoek. Eén van de deelneemsters had er zelfs een autorit van twee en een half uur voor over om toch op tijd aanwezig te zijn. Ze werd gelukkig beloond door een mooie en inspirerende dag!

 

Angela Scholten, clustermanager bij De Lichtenvoorde, opende de dag en gaf een wervelende presentatie over de actuele vraagstukken in de zorg, het gekozen beleid van De Lichtenvoorde en de ontstaansgeschiedenis van Coachend zorgen en het digitale planbord. Door haar geëngageerde manier van presenteren, zagen we Angela’s toehoorders afwisselend knikken van instemming of herkenning, en dan weer schuddebuiken van het lachen. Ook presenteren is een kunst!
Angela gaf aan dat De Lichtenvoorde strategisch inzet op ondersteunende technologie voor haar bewoners. Hierbij gaan ze uit van de vraag van de cliënt. Wil de cliënt gebruik maken van een hulpmiddel en heeft ze hier baat bij? Hulpmiddelen zijn nooit een doel in zichzelf, maar dienen in de eerste plaats het welzijn van de cliënt te verhogen en het moet natuurlijk financieel te verantwoorden zijn door de organisatie.

“We leven in een tijd van schaarse middelen in de zorg en dit gaat er in de komende jaren niet beter op worden. De ambulante begeleiding gaat gefinancierd worden vanuit de WMO en de gemeentes zullen dan dezelfde cliënt moeten gaan bedienen met een kleiner budget. Door nu te innoveren, kan ook in de toekomst goede zorg betaalbaar blijven.”

Om de cliënten van De Lichtenvoorde bekend te maken met de grote verscheidenheid aan hulpmiddelen, organiseert De Lichtenvoorde binnenkort een cliëntendag, waarop de cliënten en hun verwanten de beschikbare hulpmiddelen allemaal zelf kunnen bekijken. Doel hiervan is om de cliënten te inspireren, maar vooral ook om zelf geïnspireerd te raken door de cliënten.

 

Na Angela was Sander Soeteman, eigenaar van Auger BV en ontwikkelaar van het digitale planbord, aan de beurt. Sander gaf een demonstratie van de mogelijkheden van het digitale planbord en lichte een tipje van de sluier op over de functionaliteit die op de middellange termijn ontwikkeld gaat worden.

Het volgende wordt in juli in productie genomen:

  • Planbord voor woongroepen
  • Meer individuele instellingsmogelijkheden per cliënt

Later deze zomer wordt de iPad app in de appstore gelanceerd en zal het planbord ook voor particulieren beschikbaar komen.

 

De laatste spreker van de ochtend was Lenny Berendsen. Lenny is persoonlijk begeleidster op de Patronaatsstraat, een locatie van De Lichtenvoorde. Lenny heeft inmiddels uitgebreide ervaring opgebouwd in het werken met het digitale planbord en heeft zelf ook een waardevolle bijdrage gehad in het ontwerp van dit hulpmiddel.
Lenny begint haar presentatie met de voordelen van totale communicatie, waarin het digitale planbord een hulpmiddel is. Het vergroot de zelfstandigheid, het biedt structuur, het is ondersteunend in de communicatie en het vergroot het positieve zelfbeeld van de cliënt.
Op de Patronaatsstraat wordt het digitale planbord gebruikt door cliënten met autisme en door cliënten die geen initiatief nemen.

Cliënten met autisme hebben behoefte aan ondersteuning in de structuur van de dag en hebben moeite met informatieverwerking en planning. Door het digitale planbord op deze wensen aan te passen, ervaren deze cliënten veel meer rust in hun hoofd.

Cliënten die geen initiatief nemen, kunnen bijvoorbeeld op hun bed blijven zitten wanneer de wekker is gegaan. Ze komen niet tot die volgende stap. Hierbij helpt het digitale planbord. Door de activiteiten te voorzien van subdoelen, kan een cliënt een voor haar lastige taak toch zelfstandig uitvoeren. Voor deze groep vergroot Coachend zorgen en het digitale planbord dus de zelfstandigheid!

Lenny benadrukt dat om de zelfstandigheid van een cliënt te vergroten het heel belangrijk is om de begeleidingsstijl aan te passen. Wanneer de begeleiding niet een deel van de verantwoordelijkheid teruggeeft aan de cliënt, wordt de zelfstandigheid niet vergroot. Het begint dus bij de begeleiding!

 

Na de lunch vertrok het gezelschap naar Eibergen, waar Ruben, een bewoner van de locatie aan de Nieuwstraat, alle aanwezigen ontving in zijn appartement en heel trots en enthousiast een demonstratie gaf van zijn planbord. Ruben heeft eerder gebruik gemaakt van de eerste versie van het planbord en had het nieuwe planbord nog maar twee dagen in gebruik. Na een vraag van een aanwezige liet hij zien op welke dag hij naar de fitness gaat en merkte toen op dat de begeleiding de tijd er nog niet goed in had gezet. Dat moest nog wel even veranderd worden. Ruben en begeleiding gaven aan dat Ruben nu veel minder hoefde te bellen naar de begeleiding wanneer hij iets niet meer wist, of ergens niet uitkwam. Ruben vind dit erg prettig. Ook gaf hij aan dat het nieuwe planbord een stuk leuker was dan de vorige. Op dit planbord kan je de pagina’s zelf met je vingers bewegen en dat werkt erg prettig.

Na een ochtend vol theorie, waarin managers en begeleiders vanuit verschillende oogpunten hebben belicht waarom Coachend zorgen en het digitale planbord van meerwaarde is voor een deel van de cliënten van De Lichtenvoorde, weet Ruben dit in vijf minuten voor de aanwezigen inzichtelijk te maken door te laten zien hoe hij het planbord gebruikt en te vertellen wat hij eraan heeft.

Een inspirerende ervaring!

 

Bekijk de nieuwsbrief van de open dag die De Lichtenvoorde heeft verstuurd

De presentaties van Angela Scholten (clustermanager) en Lenny Berendsen (persoonlijk begeleidster) op zijn op slideshare te bekijken: http://www.slideshare.net/coachendzorgen

Plaats een reactie

naam*
e-mail*
reactie*